Treningssenteret

for den glade mosjonist...

Akupunktur

Akupunktur og Gestaltterapi

KOMMER 5. FEBRUAR PÅ TRENINGSSENTERET

Akupunktør og gestaltterapeut: Grethe Økland

Bestill time på sms eller ring: 92269940 eller gretherisor@gmail.com

Behandlingsområder:

- Smerter i -rygg og ledd

- Muskel og skjelett

- Hodepine og migrene - kroniske og akutte

- Svangerskap: barnløshet, morgenkvalme, bekkensmerter, fødselsforberedelser

- Idrettssksder

- Emosjonelle problemer(lette)

- Bihulebetennelse

- Allergi

- Urinveisinfeksjoner

- Menstruasjonsforstyrrelser

- Tretthet og søvnproblemer

- Hetetokter

 

Hva er akupunktur?

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som gjennom lang erfaring og moderne medisinsk forskning, har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode. Akupunktur er en av de eldste behandlingsformer i verden. I akupunktur forklares sykdommer/lidelser som ubalanse eller blokkering av livsenergien(qi). Hensikten er er å få energien til å flyte fritt igjen, slik at vitale organer kan få sin nødvendige næring. Ulike faktorer kan påvirke gjennomstrømmingen av qi, for eksempel vil en ubalanse mellom hvile og aktivitet, varme og kulde, feil kosthold, langvarige ubearbeidede følelse, emosjonelle sjokk og traumer kunne føre til at qi enten stopper opp eller løper løpsk, og sykdom og smerter blir et faktum. Hensikten med akupunktur er å få energien til å flyte fritt igjen. Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser.


Akupunkturens smertedempende effekt er godt dokumentert ved at den stimulerer egenproduksjonen av blant annet endorfiner. Andre stoffer som for eksempel seratonin som blir frigjort, forklarer noe av den positive effekten akupunktur kan ha på pasientens psykiske tilstand.


Forskning har også vist hvordan akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt som virker utvidede på blodårene, og dermed bedrer perifer sirkulasjon. Slik blir gjennomblødningen i muskulaturen bedret og akupunktur virker derfor muskelavslappende. Akupunktur virker også styrkene på immunforsvar, og har hormonelle effekter.

 

Priser

Akupunktur: kr 450,-

Førstegangskonsultasjon: kr 650,-

Akupunktur 2000: kr 300,- pr. gang

Kopping/massasje 30 min: kr 450,-

Gestaltterapi: kr 600,-

Timebestilling telefon: 92269940

 

Hva er getaltterapi?

Gestaltterapi er en humanistisk og holistisk terapiform med utgangspunkt i gestaltpsykologien og er opptatt av hele mennesket: kropp, tanker, følelser og intuisjon. Gestalt fokuserer på deg selv i møte med deg selv og i møte med andre.

Metoden tar utgangspunkt i øyeblikket her og nå med den erkjennelse at fortiden er forbi og fremtiden enda ikke her. Det er dette øyeblikket du kan gjøre noe med, ved å bli mer bevisst på nuet med følelser, tanker, intuisjon og kroppsfornemmelser.
Når du utvider din bevissthet om deg selv får du flere kreative måter å forholde deg til livet ditt på.

Grethe Økland er utdannet Akupunktør og medlem av Akupunkturforeningen og Gestaltterapeut  FGT.

 

Velkomen til behandling!

 

Verv en venn