Treningssenteret

for den glade mosjonist...

Gjøvik

Kostveiledning

Kosthold og trening henger nøye sammen. Hos oss kan du få kostanbefalinger både for vektøkning og vektreduksjon, samt ernæring for prestasjonsfremming. Sammen med en treningsveileder eller personlig trener kartlegger vi ditt kosthold og setter opp, sammen med deg, en anbefaling på hva du bør spise for å nå dine mål. En kroppsanalyse gir deg svar på kroppens sammensetning av fett, vann, muskler og visceralt fett (fett rundt indre organer). Med utgangspunkt i denne testen kan vi både gi råd og ikke minst måle resultater.
 

Fordi vekt alene forteller ikke hele sannheten…
 

To mennesker som er like høye og veier det samme, er ikke nødvendigvis bygd opp på samme måte på innsiden. Ved trening eller slanking bruker de fleste vekt for å kontrollere endringer, men vekt alene klarer ikke å påvise endringene som foregår i kroppen:

  • Vekttap ved slanking kan komme av væsketap eller tap av muskelmasse
  • Vektøkning ved trening kan komme av økt muskelmasse

 

Hvem er eldst – DU eller KROPPEN DIN?

Vil du ha litt ekstra motivasjon for å nå de målene du setter deg? Da kan en Tanita kroppsanalyse være tingen for deg.
 
For Tanita-vekten måler ikke bare hvor gammel kroppen din er. Den måler en rekke andre ting, som andel muskler og fett, som bestemmes av din kroppssammensetning og hvor godt trent du er. Dette høres kanskje for godt ut til å være sant, men la oss forklare:
 
Tanita-vekten bruker noe som heter bio-elektrisk impedans analyse (BIA). Den beregner kroppssammensetning ved å sende lave bioelektriske signaler fra hver av monitorenes elektroder. Signalet går gjennom kroppen din og måler motstand. Signalet møter størst motstand i fettvev, som bare inneholder 10-20 % vann. Muskelvev, som inneholder 70-75 % vann, lar signalet passere med lavere motstand. Denne motstanden kalles impedance, og denne forskjellen i motstand gir informasjon om kroppens sammensetning.
Registrerte data behandles i den innebygde computeren som sammen med data om vekt, høyde og alder regner ut prosentvis innhold av fett og vanninnhold, mengde muskel- og benmasse, og i tillegg måler vekten hvor stor grad av visceralt fett (bukfett) brukeren har fra en skala på 1-59. Høyt innhold av viceralt fett kan øke risikoen for alvorlige sykdommer, som diabetes2, høyt blodtrykk og hjerteproblemer
 
Du kan bruke alle disse tallene og dataene til motivasjon og inspirasjon!
Monitoren kalkulerer din metabolske alder ved å sammenstille ditt hvilestoffskifte mot det gjennomsnittlige stoffskiftet for sunne og friske personer i samme aldersgruppe. Er den metabolske alder lavere enn din egentlige alder, er det bare å rope hurra. Er den eldre, bruker man den informasjonen forhåpentligvis som motivasjon til å endre livsstil.
Sannheten er dessverre sånn at stoffskiftet vårt synker med økende alder og er på sitt høyeste i 16-17 års alderen. Ved å følge din kroppssammensetning over tid kan du se resultater av din trening og innsats for en sunn vekt.
 
Ved bruk av Tanita vekt i en livsstilsendringsfase kan vi følge med på at du redusert fettprosenten, uten å påvirke muskelmassen i for stor grad. Kanskje du til og med blir motivert til styrketrening for å øke muskelmassen i en vektreduksjonsfase?

 


 
Klikk for å se eksempel på kroppsanalyse.

 

Du får en pålitelig analyse av din helsetilstand. 

 

Du kan følge endringene i helse, form og treningseffekt fra test til test. Testen varer 15 minutter og gjennomføres av spesialopplærte veiledere. Under selve målingen står du barføtt på en plattform samtidig som du holder i to håndtak.

 

VIKTIG: Testen skal ikke taes av gravide eller av de som har pacemakere!

Vi kan hjelpe deg med kostanbefalinger både for vektøkning og vektreduksjon, samt ernæring for prestasjonsfremming. Sammen med en treningsveileder eller personlig trener kartlegger vi ditt kosthold og setter opp, sammen med deg, en anbefaling på hva du bør spise for å nå dine mål.  

 

Våre kostveiledere

Tina kostveiledning.jpg
Sykepleier og Livstilscoach
Tina Løkken Molstadkroken
Tina er utdannet sykepleier og har 12 års erfaring fra helsevesenet og mer enn 25 år som instruktør.

elisabeth-kost.jpg
Kostveileder og Livsstilscoach
Elisabeth Aaslund
Elisabeth har jobbet med trening i over 40 år. Hun har bakgrunn fra turn og rytmisk sportsgymnastikk, både...

Guro-garder.jpg
Diabetes- og Livsstilscoach
Guro Rognerud Gaarder
Guro er sertifisert helsecoach, med diabetes og mat som medisin som spesialisering. I tillegg tar hun en Master...

 

Tina kostveiledning.jpg

Tina er utdannet sykepleier, har 12 års erfaring fra helsevesenet og mer enn 25 år som instruktør. Siden 2009 har hun jobbet heltid på Toten Treningssenter Gjøvik som livsstilscoach og instruktør. Hun har en glødende interesse for enkle grep som kan fremme god helse og økt livskvalitet. Tina er ikke bare opptatt av kosthold og trening, men har også mye fokus på mental innstilling.

Tina er ansvarlig for våre livsstilkurs, og har hjulpet mange hundre mennesker med vektreduksjon og livsstilsendring. I tillegg jobber hun med individuell kostveiledning til de som ønsker å kjøpe det.

Trenger din bedrift en foredragsholder som kan motivere de ansatte til å ta gode valg i hverdagen og forebygge sykefravær. Da er Tina rett dame og booke inn.

elisabeth-kost.jpg

Elisabeth har jobbet med trening i over 40 år. Hun har bakgrunn fra turn og rytmisk sportsgymnastikk, både som aktiv og trener. I tillegg har hun jobbet med ulike program for livsstilsendring i en årrekke. Elisabeth har tatt utdannelse og kurs innen områdene trening, kosthold, coaching og mental trening. Har lang arbeidserfaring i treningssenterbransjen. Hun har jobbet som EasyLife-instruktør siden 2011.

Guro-garder.jpg

Guro er sertifisert helsecoach, med diabetes og mat som medisin som spesialisering. I tillegg tar hun en Master i Folkehelse. Guro har jobbet som gruppetreningsinstruktør siden 2003 og yogainstruktør siden 2015. Hun driver også Diabetescoachen på nett. Ellers er Guro glad i å være sammen med sin mann og deres tre barn, lage god mat, gå turer og å danse til fengende rytmer.

Guro’s mål er å bidra til gode mat- og livsstilsvaner for mennesker i alle aldre. Hun mener enkle grep i kost og livsstil kan gi store, positive utslag på helsa. Og resultatene kommer når man setter målet for egen helse og så tar små skritt hver dag i riktig retning. Fordi alle er unike finnes det ikke ‘en diett eller livsstil som passer for alle. Det er likevel noen retningslinjer som hele familier kan følge, og som vil virke helsefremmende og forebygge sykdom hos alle. Hennes motto er at en sunn livsstil gir energi og livsglede, - og det får du oftest ikke hos legen din!

Nyhets-
brev

Verv en venn

 

Deg

Du vil verve

Velg avdeling

Nyhetsbrev

Hvilket treningssenter?:
Er du medlem?: