Treningssenteret

for en glad og aktiv hverdag!

Valdres

14kg lettere - ingen migrene på 1 år

16.01.2023

Karin (61) på siste kursdag, – jeg har ikke hatt migrene på snart ett år?!

Skrevet av: Tone Eggum, Trine Dahlmo-kursholder ved TT Valdres.

Karin ble ikke bare 14 kilo lettere, men ble samtidig mindre stiv i kroppen, fikk bedre søvn og mer energi. Og best av alt; hun har vært uten migrene i snart ett år. Hun har gått til akupunktur i lengre tid, som har tidvis hjulpet, – men jeg tror det nye kostholdet mitt er det som har fått den helt bort.

Jeg får ikke fullrost hvor givende det er å følge kursdeltakerne mine på deres livsstilsreise på Trine Dahlmo-kurs.

Når de starter på kurset, blir de rent overveldet over at de kan spise så mye god mat, og forsake så lite -De trenger hverken veie maten eller telle kalorier, noe som passer dem godt i en ellers hektisk hverdag. Når vekten går ned, energien stiger og helsen blir bedre, opplever de en stor lettelse over hvor enkelt det er, og det med helt vanlig mat.

Flere av de som har gått på kurs hos meg har tidligere strevd med å følge ulike dietter med store begrensninger i matvalgene, men nå slipper de disse strenge rammene som gjerne krever mange forsakelser. Med denne nye kostholdsforståelsen kan de følge et helt alminnelig kosthold som de kan nyte sammen med sin familie. Kostholdet er enkelt å følge både i hverdagene, på reiser, ved besøk og anledninger.

Karin spiste sunt og bra, men forteller at kurset har gitt henne ny kunnskap om hvordan hun kan sette sammen måltidene på en litt annen måte. Karin sier ofte: Tenk at det skal så lite til!

Karin har lært hvilken kroppstype akkurat hun er og hvordan hun med kunnskap om mat, plassering på kroppstypeskalaen og motivasjonsstrategier kan følge et kosthold som passer for akkurat henne. I tillegg har jeg byttet til Trine sitt speltbrød, det var det som skulle til for at jeg ikke lenger må krøkke meg av gårde på morgenen fordi jeg var så stiv. Nå våkner jeg uthvilt og fin i kroppen, og er det hele dagen, forteller Karin.

Karin sier: Nå når vekt og helsemålet er nådd har jeg fokus på å finne min balanse i kostholdet slik at jeg kan beholde vektresultatet og helseforbedringen jeg nå har vunnet. Jeg har mer energi, sover bedre og rett og slett mindre stiv og støl i kroppen. -Mine dørtre har faktisk kommentert at jeg har blitt roligere, ler hun. – Og at jeg nå er kvitt min svært plagsomme migrene, betyr all verden for min hverdag, smiler Karin.

Vår faglige leder Trine Dahlmo bekrefter at migrene hos de fleste bedrer seg eller forsvinne når blodsukkeret reguleres med kostholdet. Noen vil også bli kvitt stivhet og smerter når de utelukker hvete fra kostholdet. Spelt er et godt alternativ med like bakeegenskaper og smak. De fleste tåler dog hvete, godt, men for de som ikke gjør det kan store helseforbedringer skje ved et slikt bytte.

Jeg gleder meg til å holde nye Trine Dahlmo-kurs i høst. -Det er veldig stas å tilrettelegg for at flere får et lettere liv, og med så enkle grep. En ting er å se folk gå ned i vekt og bli kvitt helseplager, men når vi øver på vektstabilisering er det ekstra spennende å se hvor positiv overrasket deltakerne blir. Det å få finne ut hva som skal til for hver enkelt for å holde vekten stabil, er en lettelse for dem. Da kan de egentlig spise alt, når de bare følger noen enkle regler.

Nyhets-
brev

Verv en venn

 

Deg

Du vil verve

Velg avdeling

 

 

Nyhetsbrev

Hvilket treningssenter?:
Er du medlem?: