Treningssenteret

for en glad og aktiv hverdag!

Valdres

Blir del av en større kjede

30.08.2022

POSITIV: Daglig leder tone Eggum ved Valdres Treningssenter mener det blir bra å kommei en større kjedePOSITIV: Daglig leder Tone Eggum ved Valdres Treningssenter mener det blir bra å komme inn i en større kjede

Tekst og Foto: hentet fra Avisa Valdres 19/8-22. Morten Stensby

Credo Partners investerer sammen med gründerne av Toten Treningssenter, Trento, Trimhuset, Sprek365 og Nr1 Fitness i det som vil bli en ny topp tre-aktør i treningssenterbransjen i Norge.

FAGERNES: Som kjent er Valdres Treningssenter en del av Toten Treningssenter-kjeden. Daglig leder Tone Eggum ved senteret på Fagernes ser positivt på å bli del av noe enda større.

– Jeg kan ikke legge skjul på at vi har vært gjennom tøffe tider, særlig har pandemien tatt hardt på treningssentrene, sier hun.

Tryggere fundament

Siden toppåret 2014 har Valdres Treningssenter halvert medlemsmassen, fra rundt 500 til cirka 250. I tillegg kommer de som benytter seg av klippekort for å trene samt benytter senterets svømmebasseng.

– Høge strømregninger har ikke akkurat gjort situasjonen enklere. Men det har aldri vært noe tema at Valdres Treningssenter skal legges ned, forsikrer Eggum.

Hun mener at det blir et tryggere fundament for videre drift når dette innlemmes i den nye kjeden, som opererer 64 fullskala- og ekspress-sentre på Sunnmøre, i Hordaland og på Østlandet/Innlandet.

– Vi vil ha fokus på lokal forankring og gode kundeopplevelser, sier Eggum.

Omsetningen i den nye konstellasjonen forventes å ligge på rundt 260 millioner kroner, fordelt på cirka 50.000 medlemmer.

Satser for fullt

Valdres Treningssenter har for sin del valgt å satse for fullt, tross dårligere tider og nedgang i medlemsmassen.

– Vi holder oppe et fullverdig tilbud, blant annet med mange gruppetimer. Nyvinningen med onlinetrening har fungert bra og blitt tatt godt imot av medlemmene. Folk kan i større grad trene hver for seg eller sammen når det passer dem, men likevel med instruktør tilgjengelig på skjerm, sier Tone Eggum.

Alle gründerne i de nevnte kjedene er med videre som nøkkelpersoner og som aksjonærer i et felleseid holdingselskap.

– Vi har utviklet Toten Treningssenter med begrensede ressurser over flere tiår, og trives egentlig godt med det vi gjør. Vi ble allikevel trigget av muligheten til å inngå i et fellesskap med tilgang til veldig flinke folk og kapital som gjør oss i stand til å ta nye steg. Avgjørende for oss var gründerindividene bak fellesskapet og den samlende kraften som Credo representerer, sier Jarle Løken i den lokale kjeden.

Løfte kundetilbudet

Credo Partners er glade for tilliten som gründerne har vist, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Med etableringen av dette partnerskapet er vi med på å skape en topp tre-aktør i treningsbransjen i Norge – en bransje som fortsatt domineres av en rekke små kjeder og enkeltstående sentre. Vi tror at mange av disse mindre aktørene vil kunne løfte både kundetilbudet og sin egen bunnlinje gjennom å bli en del av et større system, og vi ser fram til å kunne bidra til å realisere disse gevinstene i den nye gruppen. Vår felles ambisjon er å kunne tilby et differensiert og komplementært tilbud i markedet, samt bidra til fortsatt positiv utvikling for bransjen, sier Victor Evensen i selskapet gjennom ei pressemelding.

Credo Partners har siden 2003 utviklet små og mellomstore bedrifter i partnerskap med gründere. Foretaket har gjennom sine 10 selskaper over 1900 ansatte, hovedsakelig i norske og danske virksomheter.

 

 

 

 

Nyhets-
brev

Verv en venn

 

Deg

Du vil verve

Velg avdeling

 

Nyhetsbrev

Hvilket treningssenter?:
Er du medlem?: